17 Nisan 2012 Salı

Emolar, Apaçiler, Ergenler, Krolar, İnsanlar ve diğerleri…

Bu yazımda geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz gençlik akımlarını ele aldım ve bunu yaparken kendimi soyut tutarak “ve diğerleri” içerisine aldım. Bazı kötü kelimeler mevcut olacak o kadarını da maruz görün.

İlk olarak emolardan başlamak istedim. Emolar görünüş itibariyle insanlardan tamamen farklıdırlar. Aşırı derecede makyaj(erkekler dahil) ve değişlik kıyafetleri kullanırlar bu akıma uymak için. Kişilik olarak genelde yalnızmış gibi görünürler, sürekli insanların kendilerini anlamadığını düşünürler ki bu onların insanlarla ortak tek yönüdür sanırım, “düşünebilmek”. Sürekli hayatın ne kadar sıkıcı olduğundan bahsederler. Belirli zevkleri yoktur. Belirli bir müzik alışkanlıklarıda. Bu da onları diğerlerinden ayırıan önemli bir özelliktir. Ayrıca sürekli ölmek istiyorum derler. Konuşmalarıysa harfleri genellikle yumuşatarak söyleyerek olur. Yazma stilleri ise neyse bu konuya hiç girmeyelim geçelim apaçilere.

Apaçiler emolar ve kroların sevişmesiyle ortaya çıkmıştır bence. Görünüş itibariyle emoları andıran apaçiler emolar kadar fazla makyaj yapmazlar. Konuşmaları normaldir. Yazmalarıysa emolardan biraz daha iyi ama yine Türkçe katli şeklindedir. Müzik zevkleri ise genellikle disko müziklerinden ibarettir. Bu akımı başlatan apaçi marşı onların en sık dinlediği müziktir. Apaçi erkekler bildiğiniz abazalardır. Kızlar onlar için araçtır.Apaçiler yaşam tarzı bakımından krolarla benzerlikler göstermektedir. Bu konuda modifiye arabada müzik sistemiyle son seste sokaklarda gezmeyi getirebiliriz.

Sıra ergenlere geldiğindeyse ergenler normal hayatlarında gayet normal insanlardır. Fakat düşünce dünyalarını inildiğinde aslında onların ne denli zarar potansiyelli yaratıklar olduğunu anlayabilirsiniz. Ergenler kulaktan dolma bilgilere dayanarak dünyayı kurtarır veya yıkar. Ergenlerde geçtiğimiz zamanlarda bir illuminati çılgınlığı başlamıştı. Neyse ki bunu artık o kadar sık görmüyoruz. Ergenler genellikle ota boka “oF SıqıLDıM” diyen insan tiplemesidir. Fakat bu emolar kadar aşırı derecede intiharı düşünecek kadar abartılı değil. Kendilerini kimsenin anlamaması olayı emolar gibi bunlarda da vardır. Fakat dostları onları anlar. Dost kavramı da insanlarla ortak özellik gösterir. Ayrıca ergenler ortalama 2 haftada bir sevgili yapıp ilk haftada tanışan ikinci haftada nişanlanan ve ikinci hafta sonu ayrılıp sosyal ağlarda sürekli acıklı aşk şarkıları paylaşan canlılardır. Aşk şarkısı dediklerimde genellikle arabesk raptır. Ergenler Arsız Bela, Fundyy gibi isimlere tapan canlılardır.

Nihayet benim en sevmediğim kişilere geldik. “Krolar”. Krolar deyince akla gelen ilk şey şu olur muhtemelen yakası açık beyaz gömlek aradan kılların çıktığı kolda sarı saat elde tesbih. Bu kadarla kalsa iyi. Krolar genellikle para bende türüncen insanlar olduğu için onları her yerde görebiliriz. Kroların hayali bir anayasası vardır. Bu anayasada delikanlı kavramı vardır ona uymayan delikanlı değildir Alim Allah.Genelde krolarda apaçiler gibi modifiye arabada sokakta son ses müzik dinlerler. Fakat müzik türü değişiyor krolarda. Daha çok Ankaralı şarkıları vardır. Tabi şöyle bişey de var son zamanlarda bunlar arasında arabesk rap denilen ses türü yayılmaya başladı. Bu aslında çok büyük bir tehlikedir. Türk müziği adına.

Gelelim insanlara. İnsanları bir kalıba sokamayız malum çeşit çeşit insan var. Ama bunlar arsında yaygın olan tiplemelerden bahsedecek olursak.

1-     Âşıklar
2-     Filozoflar
3-     Değişimciler
4-     Siyasetçiler
5-     Holiganlar

Âşıklardan başlayalım. Âşıklar bir sevgilileri vardır sabah, akşam, öğlen, evde, arabada, okulda, derste, tuvalette her yerde her an sevgilileriyle mesajlaşan insanlardır. Ha tamam mesajlaşırsında bu kadarda olmaz ki dedirten insanlar var. Âşıklar nişanlanırlar, öylesine bağlıdırlar ki birbirine ayrılırlarsa ölecek gibilerdir. Tabi bunlar arasında çok iyi olanlarda vardır.

Filozoflar kendi düşüncelerini istedikleri yerde rahatça söylediğinde insanların onun düşüncesine saygı göstereceğini sanan ve sürekli yeni fikirler üretip insanları şaşırtmaya çalışan insan tipidir.

Değişimciler, insanların hayatlarına biraz renk gelmesi için sıradan şeyler yanında garipsenen davranışlarda bulunan insan tipidir. Bunlar toplumları yeniliklere sürükleyen insanlardır

Siyasetçiler sinek cama çarptığında ölse bunu siyasete vuracak insanlardır. Genellikle toplum içinde belirli bir saygınlık düzeyi insanlarıdır. Düşünceleri referans kabul edilir bazı durumlarda.

Holiganlar futbol tutkunlarıdır. Her an futbol konuşan insanlardır. Futbolu sentezleyip kendi hayatlarına sentez oluşturmuşlardır. Genellikle espritüel renkli kişilerdir. Tabi takımına laf söylenmediği sürece.

Son olarak Cool insanlar bundan 3 4 sene öncesine kadar çok kötü algılanıyorlardı. Neyse ki “Cool” insanların yardımına “Emolar”, “Apaçiler” ve “Ergenler” yetişti. İnsanlar onları görünce “Cool” gençlerin ne kadar iyi olduklarını anlamış oldular.

2 yorum:

Bunun hakkındaki düşüncenizi paylaşır mısın? :)